vineri, 8 mai 2009

Categorii

Urmatoarea ineptie era in program de mai multa vreme, dar din doua motive nu am bagat`o pana acum : 1. am asteptat sa se stranga material de inspiratie 2. asa mi`a fost o lene. Sa incepem deci.

Romania exista. Teoretic. Chiar daca americanii habar nu au daca suntem in europa sau in africa, sau daca existam, si pentru europeni suntem cei mai mari exportatori de hoti violatori si de alte valori nationale, noi existam. Ne ducem existenta de zi cu zi asa cum a lasat`o bunul Dumnezeu, la capatul lumii, exact in zona anusului. De aia suntem o tara de cacat. Cum au mai zis si altii, Romania este o tara misto, oamenii sunte de cacat. Asta pentru ca am inteles prost tot ce a fost suprimat in existenta noastra milenara, si cica am primit moca dupa 89. Dar noi continuam sa producem CO2 cu stoicism. Si in aceasta tara mirifica exista mai multe categorii de oameni, dupa cum urmeaza(produs total aberant al anilor de observatie participativa)

1. Oamenii inteligenti Sunt o raritate in peisajul muioritic, asta din simplul motiv ca si`au carat curu de mult din tara. De ce sa stau sa ajut o tara care oricum nu`mi ofera nimic, cand pot sa fac o galagie de bani in afara. Si mai nou , trendu` zice ca tre sa facem emisiuni cu ei, sa vaca si guzganu` de rand cum s`au ajuns ei. Pai bine in pula mea, noi nu avem nici un merit in toata treaba asta, si daca e sa privim si la capatul celalalt, faceau fix pula daca ramaneau in romania, pentru ca nu dam nici un ban pe valori, si oricum daca ii ducea capul sa fure, nu mai aveau loc de iluminatii nostrii conducatori, care fac cu stafeta in parlament, futu`i in gura sa`i fut

2. Oamenii mediocrii
E nenea Nelu care are aprozarul ala comunist, cu preturi umflate, dar la care oamenii se duc pentru ca e cel mai aproape si le e frica de schimbare. Pula mea, doar s`au obisnuit de atata vreme de magazinul de 2 metri patrati, unde pute a pisat de caine. Mai intra in aceasta categorie telenovelistele, strungarii, sculer-matriterii si toate meseriile astea comuniste. In alta ordinde de idei, ce pula mea s`a intamplat cu toate aceste meserii, alta data emblema statului roman. Nu mai zice nimeni secretara, zice assistant-manager, si tot asa. Nu mai e la moda sa ai o meserie reala, e la moda sa fii piarist. Caca`m`as pe nomenclatorul de meserii. Adica e o rusine sa zici ca tu esti baza sistemului capitalist, producand placute de frana, si fonta(cam singurele industrii care mai stau in picioare), dar e ok sa zici ca esti assistan manager si aduci cafele toata ziua, si uneori mai sugi o pula ca sa fii promovata. Ce mare rahat de cal.

3. Oamenii prosti Trebuie sa existe si astia, ca nu poti sa ai pretentii. Sunt oamenii care inca mai voteaza cei 3 trandafirasi, in speranta ca Ion Ilievici va face un mare cacat. Nu mai face ba, ca nu mai are ce fura. Adica, daca vrei sa le zici ca statul fura, si noi inca platim afaceri incheiate pe sub mana pentru o bucata din marele ciolan te scuipa in ochi si te iau si la bataie. Zi`le tu de autostrada transilvania, pe care or sa circule copii copiilor mei, si pregateste`ti cocoasa de ciomageala. Cel mai bun exemplu in acest sens sunt cel 2 mineriade si jumatate. Stim, Iliescu n`a avut nimic de`a face cu asta. Pai au venit ortacii cata frunza cata iarba sa bata studentii. De ce? Pentru ca astia avea pretentia sa traiasca mai bine. Si au adus minerii cu bate si cate o saniuta din partea casei ca sa omoare tot ce are sub 60 de kile se imbraca si vorbeste frumos. I`a durut pe ei in pula de ce bat. Neah. Ganditul presupune mai mult efort decat statul in mina 12 ore pe zi si umplut pamantul cu praf si alte mizerii. Deci sa futem cam tot ce se ridica deasupta multimii, exceptand bineinteles conducerea, de parca e dreptul lor de la Dumnezeu sa conduca, futu`i in gat de hoti.

4. Oamenii foarte prosti Astia, dau semne de sinampse, dar sunt inferiori celor prosti din simplul motiv ca nu le folosesc cum trebuie. Cel mai bun exemplu in acest sens sunt idiotii cu romanismul si basarabia pamant romanesc. SA MA PIS PE BASARABIA. Sa va explic si de ce. Noi in principiu suntem 23 de milioane de crapatori de foame, exceptand bineinteles smecherii care au furat cand trebuie. Nu vreau sa plec de la idei preconcepute,dar orice basarabean pe care l`am vazut facea scandal. SA zicem ca nu sunt toti asa. Dar, daca 75% din ei sunt pusi pe scandal, de ce ne mai trebuie inca vreo 3 milioane sa adaugam tarii noastre de cacat. Doi la mana, din 90 incoace, le dam gaze si energie electrica moca, ei zic ca sunt moldoveni nu romanai, le dam locuri la facultatile noastre, ei ne arata pula si zic ca vorbesc moldoventeste nu romaneste, idiotii din conducere incearca sa discute despre o eventuala unire, ei expulzeaza toti romanii. Numai eu vad ceva in neregula. Si acum cu marea"revolutie" s`au adunat o gramada de prosti in piata universitatii, s`au spoit pe fata, s`au futut in cur in shpirale ale pacii, in semn de solidaritate cu fratii de peste prut. Aia mureau pe capete, noi cantam cantece patriotice. Ce pula mea oameni buni, nu mai ganditi cu propriile voastre capatani. Moldova nu o sa se uneasca niciodata cu noi, pentru ca mama Rusia aproape.

5. Oamenii imbucurator de prosti Astia sunt cei mai tari. In general aceasta forma de prostie este asociata din pacate cu generatia mea si cele acare au venit dupa ea. Aici se includ emoistii, clubarii, pokemonii, oameni cu pretentii pseudo intelectuale, dar de fapt sunt atat de prosti incat iti vine sa`i bati cu funia uda peste fata. Astia sunt plante rau de tot, care cred ca sa fii rebel inseamna sa te tai pe maini, sa bei votca in parc, sa iei extasi si alte cacaturi de genu. Nu ba creiere de gaina, rebeli erau aia care se bateau cu politia pentru drepturile lor, nu voi copii crescuti prin mesenger si hraniti cu plastic de la o mare franciza, in care`mi bag pula cu aceasta ocazie(aia cu criza nu ne afecteaza preturile, dar ne afecteaza dimensiunile produselor). Cum ar zice sperminatorul, va doresc muie pentru ca ati uitat sa ganditi.

6. Oamenii prosti rau de tot Sunt aia care sunt prosti nu prin actiunile lor, ci prin faptul ca spera ca se mai poate schimba ceva. Si ca sa nu ziceti ca pun etichete aiurea( ceea ce defapt fac), eu sunt unul din aceasta categorie, si colegii mei la fel, chiar daca nu recunosc. Speram ca speranta moare ultima. Cu toate ca noi o sa crapam inaintea ei.

Va urma...

Niciun comentariu:

 


ne-am prost © 2010.