joi, 26 martie 2009

Turul muzicilor in 1000 de cretinisme!


Desi de obicei nu comentez alte entry-uri...pe asta o sa il comentez, poate doar putin, ca ma mananca rau degetelu' si cum sa il bag in cur nu e igienic o sa scriu o pseudocretinatate.
Pai bine bai ne-am prost de ce pula mea esti tu mai descriminatoriu ca gestapou'?!? Cu partea a doua sunt total deacord(Ce avem acum), dar cu inceputu' ce s-a intamplat?!? Si io tot "roacker" sunt si am aceeasi parere in subconstientul meu condus de orgoliu meu de copil oligofren, dar fratioare totusi sa fim seriosi!!! Parerea mea (poate obosita) este ca toate genurilie pre '90 aveau cel putin un lucru destept in ele. Zic!:P...sa incepem cu Hip-Hopu'.

Sunt total deacord cu tine cand spui ca a evoluat intr-o cretintate teribilista dar initial a fost o treba foarte inteligenta, zic eu (referindu-ma la anii '80 acum) poate cea mai inteligenta, pe termen scurt, dak e sa te gandesti la chestiile noi pe care le-au adus. Hip-Hopu e stranepotu' Bebopului(zic io da pe tema asta sunt multe controverse). Chiar si etimologic baietii astia se anuntzau a fi destepti ( hip - informat, hop- dans, rap- vorbeste informativ). Hip-Hopu' in principal era alcatuit din 4 chestii mari si late: 1 la mana, componenta vocala, MCingu' - poezia, bucata definitorie si totodata mandria hip-hopului; 2 la mana dansu az in Breakdanceu'(care pe mine si acum ma fascineaza si mi se pare o treaba "foarte tare frate" ); 3 la mana partea cu DJ, cu scratchuri, beaturi s.a.m.d. care erau f tari si inovatoare pt vremea aia; 4 la mana, componenta vizuala si anume graffitiu & tags. Partea asta mi s-a parut ceva mai retardata, dar poate nu o inteleg eu. (vezi CTC : "in ochii lor graffiti inseamana ca mazgalesc peretzii"). Cu un raport aja tare: 75% chestii foarte tari(zic io') si doar 25% porcarii io zic ca hip-hopu putea ajunge un cacat foarte inteligent ( aduceti-va aminte de acele intalniri din anii '70 "informativepoetry" unde se adunau mai multe peroane care vorbeau despre problemele lor numai ca o faceau in versuri din randurile carora au iesit DJ Kool Herc şi Grandmaster Flash care sunt considerati primi hip-hopperi. Era o treaba destul de inteligenta, mai ales pt perioada 1970 in plina criza economica si mai ales in Bronx). Da, astazi au (in)(e)voluat in niste lucruri (ca altfel nu pot sa le zic) fooooaaarrteee dubioase dar nu poti sa zici nici ca rocku e in plin avant expansionisto-cultural. Eu unu nu pot sa ma gandesc la 5 trupe bune de rock (old school) care au iesit din 2000 pana azi si sunt 9 ani in pula mea. Deci da...o sa o zic...tot ce are in plus rocku fatza de hip-hop (inafara de admiratia si dragostea mea eterna) este un background, de un timp de a prinde radacini(pt ca hip-hopu a iesit in 70 deci plm...sunt copii pe langa rock care au radacini undeva in '40). ATENTIE! aici nu am vorbit de muzicalitate si cat de muzica poate fi considerat hip-hopu' si ca la un momendat MCu' poate deveni enervant in loc sa fie ceva relaxant si melodios(rapperi astept bere:P). Aja...dak tot am incercat sa mai salvez cat se mai putea din onoarea hip-hopului sa trecem si la urmatorul gen de muzica in care ti-ai bagat tu pula si anume Dancerii.

Frate, danceri am fost toti, mai mult sau mai putin. Zi sa mori tu ca nu ai fredonat macar odata, macar la mare cand erai tu mic si te dadeai in "tagada" si mancai vata de zahari, zi tu ca nu ai fredonat Quit playing games sau I Wanna Be With You si nu te-ai uitat dupa o gagica oxigenata cu niste pantaloni de piele mulati pe curul ei perfect rotund. Da erau superficiali in versuri, imbracati dubios dar aveau o pofta specifica de viata pe care o transmiteau usor si pt. asta consider ca au locu' lor special in world music hall of fame. Next...pe ce muzici te-ai mai pisat tu...mhm...aaa pe Rave! Bah tre' sa recunosc ca pe astia nu i-am halit niciodata si cand zic asta...nu prea le-am inteles ideea: ce pula mea e cu galagia aia infernala! Dar bah...ce e al lor e al lor. Stiu sa se distreze tati!!! Si inca cum...petrecere mai a dracu ca aia de reaveri nu gasesti....ever!!!! Zici ca sunt pe Duracel. Bine dak nu esti familiar cu cultura lor muzicala risti sa faci hemoragie interna sau sa faci urat cu nervii. Bah de manelisti si de "fatuci" nici macar eu nu pot sa zic ceva bun de ele...dar sa luam in considerare ca initial...manelele, in forma lor incipienta, cand inca aveau mari influente de muzica lautareasca (asta se intampla pana la aparitia lu' Romeo Fantastik aka Regle Sexului:))...care dupa parerea mea a fost primu' manelist infect, pana atunci muzica lor avea f putine influente orientale si era mult mai romaneasca...vezi Dan Armeanca) aveau mesaje ok. Vis a vis de fatuci....no comment..ce vrei teribilismu varstei si incercarea de a scapa de un stigmatism la nivelul cenzurii pe care il capatasera toti in comunism. Mai vedei si tu un cur o tzatza si mama ce tare era. Cu cantatu stateau mai prost dar ce vrei nu le poti avea pe toate. In final o sa vorbesc despre rock. Imi pare rau sa zic asta...dar si rocku' impreuna cu celelate genuri muzicale ( si impreuna cu lumea toata, dar asta e viziunea mea apocaliptica) SE DUCE PE PULA!!!!! Ce pula mea e cu galagia asta New Wave Rock Reanimation, Post Punk Revival, Emo, Nu metal and Rap Rock, Garage Rock Revival...asta nu e rock...scuze pt fanii genului....dar e un cacat...dak asta e rock...eu ma declar cu cea mai mare placere ascultator de muzica religioasa si psaltica!!!! Ce pula mea s-a intamplat cu Psychedelicu', Folku', Arena Rock and so on, dar mai ales ce s-a intmplat cu Hard Rocku' si cu Heavy Metalu'!?!?!? Nu mai misca in domeniu asta decat 2-3 trupe si astea sunt alea grele...dar nici ele nu prea mai...in fine...parerea mea e ca se alege prafu si de rock...si de tot...nu numai de cateva genuri muzicale...nu zic ca ce zic eu e lege...este doar ideea mea despre muzica actuala. Astept ceva care sa imi demonstreze contrariul...si cand zic astept, nu zic la mijto...chiar imi doresc!!!:))

9 comentarii:

ne-am prost spunea...

bah esti prost rau de tot... tot ce am scris in prima parte a fost un tribut adus muzicii din anii `90. ca sunt partinitor cu rocku, n`ai ce sa`mi reprosezi in cacat. dar nici macar de andre n`am zis nimic rau in prima parte... si daca belesti tu ochii mai bine, futu`te`n oase de obosit, eu vb de oamenii care ascultau genurile alea de muzica, nu de muzica in sine... aici e de gustibus.. crezi ca eu nu ascult si acum cu placre NWA sau 2pac, sau prodigy... am spus eu ca nu am ascultat boy-band`s... citeste dracului printre randuri inainte sa ma injri.. te iert de data asta, si merg pe premisa ca de abia ai venit de la munca...

ne-am prost spunea...

asa, ca sa revenim din scurta repriza de facut spume la gura... coaie... scopul intregului articol era sa subliniez ca se duce dracului totu... nu am nimic cu muzica anilor 90, chiar e ultima perioada de inflorire a muzicii.... am ce am cu ce se intampla azi.... baga dracu somn, citeste iar, si astept scuze

Sperminator 2.0 spunea...

Unu la mana: nu te-am injurat. da un copy paste cu injuratura si iti dau 1 leu. In schimb vad ca tu injuri din abundenta...si nici macar nu ai motiv. Doi la mana cum pula mea poti sa imi spui ca nu ai criticat muzica cand ai pus titlu' ala:)).3 la mana nu sunt venit de la munca.4 la mana chiar nu suntem in masura sa criticam la modelu asta pt ca A sperii si 2 dintre cei 3 cititorii pe care ii avem si B coaie chiar nu suntem perfcti;)

ne-am prost spunea...

bah nu am criticat muzica ci ascultatorii de muzica... rocku n`are nici o vina ca doi trei ametiti au nimerit prin cimitire si acum sunt considerati satanisti, cum nici run dmc sau cool dj herc n`au nici o vina ca baietii din ghetou se cred acum pesti si mai stiu eu ce... incercam sa subliniez diferenta dintre generatia de atunci, si de generatia standardizata de acum, unde nu mai exista individualism... si tu te apuci sa tii lectii de hip-hop, cand ideea de la care am pornit eu n`are treabacu muzica in sine, cat are cu cei care asculta muzica... citeste mai atent..

Sperminator 2.0 spunea...

Vai de pula noastra! am inteles fratioare! Cum ti-am si zis: doar ai fost prea drastic! Atat tot! prin textu pe care l-am pus nu am zis ca ai gresit, din contra. Doar vroiam sa zic ca data viitoare sa iti tragi un prezervativ din catifea peste organu' erect cu care dai in lume...atata tot...chill ca plezneste inimna in tine si raman singur cu Depanatu' sa iti plangem de mila!

ne-am prost spunea...

duda daca tu imi zici mie ca am fost bulangiu in partea a doua, aia cu ce avem, sa mor daca nu scriu numai despre biblie o luna intreaga...

Sperminator 2.0 spunea...

Fratioare!!! nu bulangiu!! prea d-r-a-a-s-t-i-c. To the airpooorrtt!!
Prezervativ de catifea...atata tot!

Anonim spunea...

Sunteti infiniti dragii mei. Infiniti. Cu cat mai cretina discutia cu atat va aprindeti mai tare. Bine macar ca de data asta nu e despre desene animate dubioase. Thank God!

Cat despre posturile voastre. Ambele amandoua care este... Aveti dreptate. Se duce naibii treaba. Cred ca pleaca dupa Cati a voastra. Nu mai avem muzica, nu mai avem de unde sa avem muzica. Pana la urmatorii Queen si Pink Floyd nu o sa mai fe nimic pe care sa dam click dreapta si Enqueue in Winamp. Lets brathe in and out si sa ne multumim cu mp3-urile noastre parfuite, pe care o sa le asculte si copii nostri ca asa o sa ii invatam de mici si sa ne fie de bine. De ce va agitati ca niste fudulii in doua caldari? Respirati...

ne-am prost spunea...

Cati mai revine din cand in cand, in schimb muzica se duce dracului... cat despre copii nostrii... daca babele faceau cruce cand ma vedeau trecand pe strada, copii nostrii or sa fie si mai dubiosi... in sensul ca pana vor fi ei mari si or sa`si dea seama care e muzica buna, asta daca le facem educatie de mici, tokio bordel o sa fie in rock hall of fame... se duce dracului totul, nu din cauza muzicii proaste, ci din cauza cerintei tot mai mari pentru imbecilitati muzicale, si frustrari pe 2 coarde de chitara... trist

 


ne-am prost © 2010.