marți, 7 iunie 2011

De ce baietii buni nu castiga decat in filme?

Pentru ca in filme lumea e cum trebuie sa fie. Baiatu' bun e baiatu' bun, da bani la cersetori si salveaza catelusi orbi din fatza camioanelor pe autostrada in timp ce pe la ureche ii trec gloante de 50mm si la sfarsit se alege cu fata. Baiatu' rau e baiatu' rau si face afaceri cu plutoniu si heroina si la sfarsit se alege cu un glont in cap sau cu o baie in propriul plutoniu doar asa ca sa evidentieze scenaristul cat de justa si ironica e defapt viata. Fata ramane cu baiatul bun care o sa o iubeasca pana la 123 de ani pentru ca stie ca nu are nevoie de altceva inafara de iubirea lui netarmuita. Curva e curva si se alege cu puli in cur, ceva bani si la sfarsit tot cu un glont in cap. Si negrul moare primu'...totul e fair, cinstit, amenintarea razboiului nuclear e depasita in ultimul moment, baietii rai au facut toti intoxicatie cu plumb in ultimele 10 cadre iar baiatul bun si fata dispar undeva inspre apus spre o viata "ca-n filme" sau inspre Mexic.
Mweel, dupa ce ai iesit din cinema realizezi ca treaba nu sta chiar asa. Si asta imediat ce fata se uita dupa primul specimen usurel neras, cu mers leganat care in mod clar o sa ii darme lumea, franga inima si care o sa ii manance zilele si banii si care acum pare ca oricum nu da doi bani pe ea. Este greu de obtinut, riscant, are cel putin 2 boli venerice si 12 luni de puscarie, durata maxima a relatiei e de 6 luni, posibilitatea de a ii sparge arcada in primele 2 saptamani e mai mare de 50%...HE IS THE ONE!!! Si baiatul bun nu intelege unde a gresit si se agita, isi face mustrari de constiinta in timp ce fata sta si sufera masochist langa baiatul rau in timp ce baiatul rau o arde pe alcool si pe alte fete. Ce nu intelege baiatul bun mare amator de filme din toata poveste asta? Ca e mult mai rentabil sa fi baiatul rau! La sfarsit nu te impusca nimeni in cap, te alegi cu care fata vrei tu cam cat vrei tu si de cate ori vrei tu in ce pozitie vrei tu pana te plictisesti de ea si o reciclezi ca pe PETuri, in schimb ca baiat bun te alegi cu remuscari, regrete si proiecte de viitor...Si toate astea pentru ca viata nu e logica cum e un film prost si previzibil de la Hollywood;)...cacat...nici negru' nu moare primul p'aici, din contra, prospera si ii mai fute un turnuletz la hacienda. P'aici baiatul rau are parte de toata distractia, numele lui apare primul pe rollul de final, nu se agita, e nestresat si plin de viata, negrul prospera, fata se identifica cu curva, voit sau nu iar baiatul bun plateste, intr-un fel sau altul, productia filmului.
Asa ca, pisi cand te fac un film?

6 comentarii:

Dan-Marius spunea...

De ce baietii buni nu cistiga decit in filme? Pentru ca toti vor sa viseze, unii vor sa mai si spere ca, totusi, a mai ramas ceva bun in lumea asta.

Sperminator 2.0 spunea...

Da dar baietii buni mai au si o alta trasatura care ii defineste. Idealismul ii face sa fie idioti, pentru ca de ficare data dau vina pe situatie, pe ea, pe ei, pe oricine altcineva inafara de stilul lor total "falimentar" de a trai. Consider ca dupa cateva exemple in care "baietii buni" sfarsesc rau ar trebui sa isi regandeasca strategia de viata si sa mai calce nitel pe idealuri si principii daca vor sa se trezeasca zambind dimineatza.

ella spunea...

nu-i ca-n filme nici ptr baietii buni/fetele bune care asteapta true love sa le pice in poala si sa nu fie nevoie sa le faca o muie.

e greu sa traiesti in realitate, sa nu ai un script dupa care sa te ghidezi si sa stii ce o sa urmeze dupa ce apar pe ecran creditele si fatuosul the end si muzica aia uplifting din filmele americane (cu steag cu tot). trist ca nu e niciun mr Darcy sau Rhett Buttler prin zona cu atata sarm si witty words incat sa te dea pe spate. traim printre cocalari si pitipoance, inotam intr-o mare de transpiratie in fiecare zi in autobuz si nu pica nimeni in bot de dragoste ptr tine, nu ajuti pe nimeni sa salveze lumea decat daca esti voluntar la crucea rosie. nu sunt bombe care nu explodeaza ptr ca imbecilu' de gagicatu' din filmu' asta s-a gandit sa taie firul albastru ptr ca ala rosu nu e bun (de unde stie mister...) si nici nu e vreun genist sau din fortele speciale. dar cand e impuscat de 3 ori in cap se ridica si mai omoara vreo 20 intr-o bataie cu pumnii. si nici gagicatu' ala mic si pricajit care mananca mancare la pachet facuta de mamica la facultate/liceu/munca cand e atacat de 50 de musculosi cu mitraliere, pistoale si pumnii goi nu scapa fara un maxilar rupt si probabil spitalizare 3 luni, ca doar el nu e Steven Segal care nu-si ia bataie in filme.

viata nu e Die Hard, viata nu e in rolul principal cu Dolph Langren ala si o pizda buna cu cracii lungi. viata nu-ti scoate in cale iubirea adevarata in slow motion si nu-ti da nimeni diamante de la Tiffany, nici macar un mic dejun.

baietii buni is idioti si filosofi.
fetele bune il asteapta pe prince charming si ajung futute de Tzantzaru, un individ paros si cu acnee pe fata si fara bani, dar e un sentimental...
curvele stau la hotele de 5 stele in vacanta si conduc un Ferrari ptr ca ele stiu ca prince charming nu exista.
baietii rai au si pizde, si bani, ei n-au probleme, ptr ei viata e o aventura.
si negrul.. meh.. el e fericit, o are mare!

Sperminator 2.0 spunea...

genial comentul..doar o singura precizare...nici macar daca esti volunar la crucea rosie...

ella spunea...

mersi, mersi...

da, cel mai probabil ai dreptate:D dar nah, m-am gandit ca poate incearca totusi cineva sa salveze lumea noastra... :))

Sperminator 2.0 spunea...

poate Betmen...

 


ne-am prost © 2010.