miercuri, 18 mai 2011

Egoistii

D'asta suntem singuri! Pentru ca suntem egoisti, pentru ca si cel mai altruist gest are la baza o samantza din cel mai pur egoism. Pentru ca pe tine te face sa zambesti fapta aia buna pe care ai facut-o pentru ca nu te mai puteai suporta. Aveai nevoie de clementa divina. Si zambesti total retardat cand crezi ca ai obtinut-o facut cel mai neinsemnat cacat. Nu poti spune ca esti o persoana buna pentru ca ai intins o chifla unui flamand cand tu spargi 10 milioane la o iesire la bere. Nu e o fapta buna cand dai o tigara cand tu esti CEO la Microsoft! Nu te poti ascunde in spatele a "am facut tot ce am putut!" pentru ca niciodata nu exista tot!
Atat timp cat respiri nu exista tot! Intodeauna am avut, noi ca si specie, un instinct fantastic de autoconservare, instinct care ne-a facut sa sacrificam tot doar in speranta ca pe termen mediu si scurt o sa ne fie mai USOR! Asta inseamana ca am castigat lupta dar razboiul e deja pierdut!
Dar ce faci cu regretele? Ce faci cu "ce ar fi fost daca?"? Ce faci cu lucrurile care o sa te urmareasca toata viata? Usor usor o sa ajungi in situatia de a soarbe cupa cu venin la a carei umplere ai ajutat. Dar atunci nu mai e nimeni sa te salveze, sa iti intinda o mana, sa iti arate un zambet si sa iti spuna ca totul o sa fie bine indiferent cat de rau e...si atunci cine te mai salveaza?...Betmen?..vorba lu' Depanatu'. Nu...nu o sa mai fie nimeni care sa te salveze. O sa fii tu si lumea si nimeni intre voi care sa atenueze loviturile. Tu si lumea pe care ti-ai creat-o! Si toata lumea urata care pandeste cu un profil acvilin la un coltz de strada...Oamenii care intradevar ne vor binele sunt atat de rari...ironia face ca ii calcam in picioare ca si cum ar fi fost angajati sa ne doreasca binele...si inainte sa iti dai seama i-ai pierdut...si esti iar singur si increzator in propriile tale forte...

Dar ce ar fi fost daca?...

3 comentarii:

kid2920 spunea...

nu prea exista raspuns la "cum ar fi fost daca...?"
eventual, cateva presupuneri.
Insa cel mai bine e sa incerci sa nu ajungi sa iti pui intrebarea.

Sperminator 2.0 spunea...

frumos spus...

kid2920 spunea...

vaai! danke! ce poeta ma simt!

 


ne-am prost © 2010.