marți, 4 mai 2010

10 reguli de aur in biserica

Va vine sa credeti sau nu, au fost momente in viata mea in care chiar am calcat in biserica(si dincolo de ce crede lumea in general, n-a cazut nici o icoana, si nici n-a luat nimic foc)... Dar mi-am dat seama ca dincolo de aspectul meu de atunci, care le facea pe babe in general sa inceapa campionatul de 100 metri/cruci, sunt si alte cateva reguli de aur, pe care trebuie sa le respecti cand vrei sa intri in casa Domnului, daca nu vrei sa fii crucificat, exorcizat, scuipat cu proteze si/sau sodomizat/a de barbosi cu libidou iepuresc. Nu le scriu in ordinea importantei, dar in general, e bine sa le respectati pe toate, asta desigur, daca nu aveti porniri masochiste. Deci...

1. POPA ARE INTOTDEAUNA DREPTATE!
Deci orice reactie de "Zi sa mori!" sau "Mananci cacat" cand popa citeste din Evanghelii nu va fi intampinata cu zambete, pe care de altfel le-ai obtine in orice alta situatie. Si chiar daca mananca cacat, tine-ti gura! Nu e nimic mai dureros decat o combinatie cadelnita/baston/cadru/lumina sfanta.

2. DACA ITI VINE SA TE BESI, FA-O SILENTIOS!
Credeti-ma, nu veti fi singurii. Adunarea de geriatrici scapa stafiile din pantece cam la 30 de secunde. Dar daca tot nu poti sa te abtii, sau pur si simplu ai un simt al umorului care te face sa crezi ca ce scriem noi e amuzant, si vrei sa te besi in biserica, incearca sa o dai cat mai silentios, sau atunci cand toata lumea canta. Oricum mirosul se va amesteca imediat cu ala de tamaie, si cu aerele pe care si le-a dat azilu` de batrani.

3.DACA NU TE MULTUMESTI CU PUTIN, VINO CU REZERVE DE ACASA!
Doar Isus a transformat apa in vin, ca de avea pile unde trebuie. Chitrosul ala de popa o sa-ti dea doar o lingurita de vin, asa ca fi gospodar, si vino pregatit. Macar o sticla, sa rezisti pana la finalul slujbei. Incearca sa fi subtil cand bei. Personal, recomand metoda "Sandu" (cine-i consatean dintr-ai mei stie). Practic, indesi sticla pe maneca, iar in momentul in care vrei sa degusti din licoarea Domnului, poti sa ridici mainile a rugaciune si bagi botu-n sticla. Simplu!

4.NU COMENTA LA BABE!
Nu conteaza ca ai venit la biserica pentru ca simteai nevoia de liniste, de serenitate, de ce pula mea mai promit ei ca-ti dau. Daca nu frecventezi biserica cum frecventeaza Andrei Gheorghe dealer-ul, atunci te vor barfi babele. O sa auzi un zumzet de "ia uite-l si p-ala a lu` xuleasca" sau "ia uite cum a venit imbracat/a ala/aia".Abtine-te de la comentarii sau pleaca. O sa explici in vad sa-si vada de treaba lor, ca in biblie scrie ca oricine e binevenit in casa Domnului, si alte cacaturi de genu. Nop. Nu vor intelege. Dar tu gresesti, pentru ca ai interpretat gresit scopul venitului la biseric. Lumea se strange sa barfeasca, sa manance, sa adoarma, si un numar mic, si din ce in ce mai rar, chiar sa se roage.

5.NU PUPA ICOANELE!
Chair trebuie sa explic. Pula mea, sa explic ca la copii. Intr-o biserica normala, sunt in genereal undeva intre 100 si 200 de oameni. Majoritatea batrani. Majoritatea fara toti dintii sau cu proteza. Care majoritate a facut un obicei din linsul icoanelor. Nu conteaza ca zic astia ca sunt sfinte. Chiar vrei sa faci schimb de fluide cu un fost sef de cooperativa? Asa ma gandeam si eu!

6.EVITA MOASTELE SAU SARBATORILE MARI!
Bosorogii traiesc cu impresia ca merita cam orice, pentru ca sunt batrani si au muncit. Dar specimenele de la moaste merita calcati pe muie. Nu ma intelegeti gresit. Batranii, nu toti, dar batranii in general trebuie respectati. Dar daca va lasati pacaliti de soldul subred si de baston, si incercati sa va bagati in fata la moaste sau mai stiu eu ce minune se intampla pe acolo, atunci va asteapta o mare surpriza. Cum una dintre poruncile crestinilor este sa-ti iubesti aproapele, matusalemici nu vor ezita sa o aplice. Iubirea ma refer. De obicei la ficat sau la rinichi, sau daca esti gagiu, in alte zone dureroase. Si se vor calca in picioare, doar ca sa apuce sa-si lase balele si protezele pe nu stiu ce cadavru. Daca nici asta nu e iubire si devotament, nu stiu ce pula mea mai este.

7.INCEARCA SA STAI IN PICIOARE!
Dupa cum am mai spus in nenumarate randuri, crestinismul este o religie a iubirii si alte valori umane demne de urmat. Dar toate astea se uita in momentul in care tu, un intrus care vine din an in paste la biserica te asezi pe un scaun. Nu conteaza care. Atunci tot iadul se dezlantuie. In prima faza se vor uita urat la tine si vor susoti. Daca esti vita insensibila si nu te ridici, vor incepe sa se uite tot mai insistent si sa vorbeasca din ce in ce mai tare. Daca nici atunci nu simti, sau ai adoptat un vechi obicei al bisericii romanesti, ala de a dormi ca vita in biserica, atunci nici doamne doamne nu te mai scoate din mana lor. "Cu ce tupeu te asezi tu pe scaunul coanei Lenuta?" "Pai ea sta de 20 de ani pe scaunul ala". Nu conteaza ca e moarta de 5. Ala e scaunul ei. Sah mat. N-ai ce sa mai faci. Nu conteaza ca majoritatea tortionarilor tai sunt foste turnatoare la securitate, sau mai stiu eu ce. De 15 ani l-au descoperit pe Isus, si vin duminica de duminica la biserica, asa ca toate pacatele le-au fost iertate. Si ce daca dorm. Sunt cu spiritul. Si pana la urma, cine pizda ma-tii esti tu sa-ti dea ele, doamnele de biserica, tie explicatii.

8.NU APRINDE LUMANARI.
S-ar putea sa arunci in aer biserica, de la basini, votca pe care o ai pe maneca, si formolul din restul exponatelor. Evita de altfel orice poate produce scantei. Nu de alta, dar s-ar putea sa ajungi la doamne doamne cu tot cu biserica.

9.CAND SE INCHINA TURMA, TE INCHINI SI TU!
Nu conteaza daca trebuie sau nu, nu conteaza ca ai facut febra musculara incercand sa tii pasul cu restul parohiei. Daca popa canta din nu stiu ce Evanghelie, si oitele Domnului se ridica si incep sa bage cruci cum baga Pataichin vasle, asta faci si tu. Daca nu s-ar putea ca pedeapsa pentru asezarea pe scaunul cuiva, s-ar putea sa ti se para joaca de copii.

10.NU TE DUCE BEAT, FUMAT, SAU IN ORICE ALTA STARE MENTALA ALTERATA!
Nu de alta, da` s-ar putea sa incalci una dintre regulile de pana acum, si atunci amice, ai belit pula. Nimic nu e mai nasol decat un crestin care vede negru in fata ochilor. Si chiar daca ei propavaduiesc iubirea, intelegerea si iertarea, adu-ti aminte ca inaintea lui Hitler, crestinii erau aia care ii cam futeau pe evrei.

P.S. Exista o regula, care de fapt nu este o regula, si un fel de a le ocoli pe celelalte. Eu o aplic cu brio de ani de zile, si chiar ma ajuta in toate situatiile de mai sus. E chiar simpla. NU MA DUC!!!

10 comentarii:

Next Please spunea...

misto, am ras tot articolul, mai ales la faza cu "nimic nu e mai nasol decat un crestin care vede negru in fata ochilor" :))

va reveniti:D

ne-am prost spunea...

sa speram

ne-am prost spunea...

multumesc de aprecieri, ca am uitat

bullshit spunea...

si unu si doi... ca fluturasii babelor si unu in numele tatalui si doi in al fiului.....Asta e un fel tae-bo pentru babe

kid2920 spunea...

:)) interesante primele 10 reguli si bine de tinut minte! numai ca nu stiu cand o sa le aplic, pentru ca de obicei o aplic pe ultima: nu ma duc! nu am avut nici parinti/bunici, obsedati de chestii de-astea si nu m-au fortat niciodata. am fost in biserica doar la vreo 2-3 nunti in ultimii ani. si mi-e bine :)

Depanatu' spunea...

Asta s-a întâmplat de Paşte!
Eram pe Lipscani, pe la două noaptea şi plecam de la un anturaj, către un alt anturaj. Ne-am-prost mă ştie că sunt religios de fel şi cui nu-i convine să...căcat. Ziceam că sunt religios. Aşa şi trebuia, era musai să iau nişte paşte. Intru, aşadar, în Biserică. Aveam tricoul cu capete de morţi şi un sacou de poponar. Iau o babă de aripă şi îi zic...Mamaie, unde e Paştele?
Ea cică, în faţă, maică, lângă preot...
Plm, zic în gând. (Pioşenie şi Lumină Milostivă) Şi dăi şi strecoară-te cu d-alea ca-n piaţă: "Căruţu! Căruţu!"
Ajung într-un sfârşit în faţă, întind mâna spre tava cu Paşte şi...

"Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl Atotţii..."

Toată lumea în genunchi...În afară de mine, care stăteam întins cu o mână în tava de paşte, cu freza mea de diavol şi cu tricoul meu cu capete de morţi.

M-am retras uşor, uşor şi am fugit...

kid2920 spunea...

=))=))

am citit undeva o chestie pe care de atunci o si aplic: " as long as I am on my way to hell, I might as well enjoy the journey"

so...

ne-am prost spunea...

trebuia sa scriu micul meu ghid mai inainte... poate tu nu pateai asta si pe mine nu ma stropeau cu agheazma... si in alta ordine de idei, cred ca vroiai sa iei pasca nu paste...

Depanatu' spunea...

si mai zici ca nu esti moldovean...

Pască- plăcintă cu brânză.

Paşte- pâine uscată, un fel de anafură specială de Paşte

ne-am prost spunea...

PÁSCĂ, păşti, s.f. 1. Cozonac tradiţional făcut din aluat dospit umplut cu brânză de vaci, stafide, smântână etc. care se mănâncă de obicei la Paşti de către creştinii ortodocşi. ♦ Anafură pe care preotul o împarte credincioşilor în ziua de Paşti; paşti (2). 2. Preparat alimentar tradiţional, făcut din aluat nedospit, copt în foi subţiri, pe care îl mănâncă evreii în timpul Paştilor în loc de pâine. – Lat. pascha.
Sursa: DEX '98

bou cu tate ce esti...

 


ne-am prost © 2010.