joi, 4 august 2011

Curvele lui Dumnezeu


Si-am iesit in ploaie. Ametit de vin si imbibat de mirosul lui viu m-am plimbat. M-am plimbat pe strazile inguste ca niste tunele, printre oameni stersi care veneau in valuri, sovaiau o clipa in fata ochilor mei si apoi se spargeau de alte valuri si se pierdeau unii printre altii intr-un joc nebun de forme si culori ca niste stafii. Simteam ca imi e cald si frig, foame si sete, rau si bine, toate in acelasi timp. Vroiam tot si nimic. Am bagat mainile in buzunarele deja ude si am continuat sa merg. In fata unui geam din centrul vechi mirosea a paine proaspata si am intrat. Brutareasa, o femeie inca tanara si zvelta, blonda, cu obrajii rotunzi cu gropite imi zambea larg si cald si ma imbia sa aleg dintre zecile de sortimente de panie. Am dat o moneda si am primit o chifla fierbinte care mi-a potolit foamea.
Si-am mai mers. Ploaia deveniste mai rece si noaptea mai neagra. La un colt de strada o batrana marunta si garbova cerea pomana. Mana ii tremura pe bastonul vechi din lemn cu foricele pictate odata de mult in culori vesele, acum sterse si parca facand parte dintr-o masa amorfa de culori palide. Am dat o moneda si am primit o binecuvantare care mi-a potolit sufletul.
Si-am mai mers. Ploaia devenise rece si drumul se umpluse de noroi. Simteam vinul cum imi danseaza in cap si imi impleticeste pasii. Dintr-o scara de bloc, o fata cu rotunjimi de fruct proasat cules mi-a facut semn sa ma apropii de ea. Nu fusta mult prea scurta, nici decolteul mult prea adanc, nici macar tocurile inalte si pline de noroi ci zambetul provocator care se izbea de privirea ei trista si resemnata ii tradau intentiile. Mi-a mangaiat obrazul si si-a muscat buza de jos aplecandu-se usor. Am dat o moneda si am primit un sarut care mi-a potolit dorul.
Si-am mai mers. Imi era frig, mi se facuse iarasi foame si dor si incepusem sa imi simt din nou ascutimile sufletului. Vroiam mai mult, cautam mai mult, cautam tot. Si-am mai mers. Pasii m-au dus pe scarile catedralei. Mi-am stins tigara, am privit spre cer fierbinte printre picaturile inghetate si am intrat. Pereti albi, liniste si o maicuta ce se ruga laga crucifixul mare din capat.
Am ingenucheat langa ea si am vrut sa ma rog. S-a ridicat, s-a uitat la mine si a zis pe un ton rece: "Iesi afara betivule!". Nasul acvilin ii tremura de nervi odata cu obrazul ridat care spunea povesti de viata. "Maica, am venit aici cu sufletul deschis, cu toata dragostea si cu toata fiinta mea, am venit cum nu am venit in fatza nimanui niciodata...". Nu a raspuns nimic, a stat neclintita cu degetul mainii stangi pironit spre usa. Nu a raspuns nimic, a nu a schitat nici un gest, a ramas asa, ca o statuie ce condamna etern fara justificari. M-am ridicat si am pornit spre usa. Si-am lasat ultima moneda in cutia milei si odata cu ea si speranta si n-am mai primit nimic.

23 de comentarii:

Misu spunea...

Tare, tare, tare!

zupergirl spunea...

wow, un text fara injuraturi plastice, fara puli, fara cururi de virgine...o schimbare datorata carui fapt? imi place asa :)

Ada spunea...

Scrii din ce in ce mai bine!

Ivan spunea...

Sa vedem daca am inteles eu bine: intodeauna cei in care ne punem toate sperantele, cei pe care contam cel mai mult, cei carora le dam tot ce avem noi frumos ne ranesc cel mai rau la sfarsit!

RockSatanaIris spunea...

Gigatare mosule!

Anonim spunea...

logic ca scrie mai bine...the beauty of a broken heart. Pacat ca la cum il cunosc eu o sa scrie din ce in ce mai bine mult timp de acum incolo, poate niste ani...

radu spunea...

se putea si mai bine, zic!

Anonim spunea...

pune mana si scrie tu daca se putea mai bine. Bravo strumfule!!!! 10!!

Ratatouille spunea...

ce frumoooooosssss!!!

Maria spunea...

wow, bestial!

Ela spunea...

Vrajitorule...

poate iti amintesti spunea...

"În tine-mi pun toată speranţa
Şi-ţi zic:
- De-acum pentru mine fii totul,
Iar eu
Voi fi pentru tine acelaşi ateu,
Ce-afară de tine nu crede-n nimic."

remember?

Sperminator 2.0 spunea...

minulescu - romanta fara muzica! nu am spus eu vreodata asta...dar suna bestial! din pacate doar suna

Carl spunea...

Si asta tot tare e! Ce ai facut mah, a crescut inima in tine de scrii asa?

Anonim spunea...

Cat de la fix ai dat-o p'asta!!! Senzatie

poate iti amintesti spunea...

nu, nu tu ai spus-o :)
tu doar ai stat cuminte, cu un caffe latte in fata si ai ascultat

Google spunea...

Bai...ce pot spune decat FELICITARI!

Lia spunea...

I like it! tare

Catza spunea...

Felicitarile mele pentru articol. Tocmai ce v-am trimis un mail (pe mailul care era atasat profilului dvs blogger) in eventualitatea unei colabarari cu o publicatie pe care o conduc!

Anonim spunea...

Hai coaie ca in fiecare seara cand ajung acasa dau F5 in speranta ca ai pus ceva nou si tot nimic! HAIDEEEE!!! :D

Dan spunea...

hai frate:(( ca daca nu scrii azi nici nu scrii saptamana asta ca faci tura si in antena si in kanalD:(. Hai ca inca mai e timp

Sperminator 2.0 spunea...

Bai Dane, so sorry! mai am cateva ore in care o sa merg sa imi vad prietenii la o bere si dupa o sa trec pe la ai mei deci cel mai probabil nu o sa scriu nimic. Promit sa ma revansez candva dar precum ai spus tu pana in weekend chiar ma indoiesc...
PS: imi place sa vad ca vreti mai mult:P

Anonim spunea...

pai noi vrem dar tu ne dai cu portia:((

 


ne-am prost © 2010.